Καταστροφικές επιπτώσεις του τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα με αριθμό ρεκόρ ανεμοστρόβιλων
Κόσμος

Καταστροφικές επιπτώσεις του τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα με αριθμό ρεκόρ ανεμοστρόβιλων




Περίπου 125 ανεμοστρόβιλοι έχουν πλήξει τη Φλόριντα, σηματοδοτώντας την περισσότερη δραστηριότητα ανεμοστρόβιλων που έχει καταγραφεί ποτέ σε μια μόνο ημέρα στην Πολιτεία. Ο τυφώνας Μίλτον, ο οποίος εισέβαλε στη Φλόριντα το βράδυ της Τετάρτης, έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές και οι επιπτώσεις είναι ήδη καταστροφικές. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην κομητεία Σεντ Λούσι, όπου ο κυκλώνας ισοπέδωσε κτίριο που στεγάζει κοινότητα συνταξιούχων.

Μολονότι ο τυφώνας υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος και έχει προκαλέσει πλημμύρες, κατεστραμμένα σπίτια και περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι Αρχές συνεχίζουν να προτρέπουν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να περάσει ο Μίλτον στον Ατλαντικό.

Εκατοντάδες εθελοντές εργάζονται πυρετωδώς για να στηρίξουν τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν βρει καταφύγιο σε σχολεία, ξενοδοχεία και δημόσια κτίρια, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα τροχόσπιτά τους λόγω των συνεπειών του κυκλώνα.

Πηγή: news.gr