Κίνα επενδύει 300 δισεκατομμύρια ευρώ σε ομόλογα για την τόνωση της οικονομίας
Κόσμος

Κίνα επενδύει 300 δισεκατομμύρια ευρώ σε ομόλογα για την τόνωση της οικονομίας




Η κινεζική κυβέρνηση ανακοινώνει ότι στα επόμενα τρία μήνες θα διαθέσει σχεδόν 300 δισεκατομμύρια ευρώ σε ειδικά ομόλογα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Λαν Φόαν. Αυτό το γεγονός αποτελεί μέρος των προσπαθειών για την τόνωση της οικονομίας της Κίνας, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομία.

Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, συνολικά 2.300 δισεκατομμύρια γιουάν θα είναι διαθέσιμα για τη στήριξη των κρατικών εμπορικών τραπεζών, προκειμένου να ενισχυθεί η κεφαλαιακή τους βάση και να βελτιωθεί η ικανότητά τους να δανείζουν, εξυπηρετώντας έτσι καλύτερα την ανάπτυξη της οικονομίας, όπως υπογράμμισε ο υπουργός.

Επιπλέον, οι μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας θα προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων για τα περισσότερα υφιστάμενα στεγαστικά δάνεια από τις 25 Οκτωβρίου, ακολουθώντας τις πρόσφατες οδηγίες της κεντρικής τράπεζας. Οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι αυτό το μέτρο θα έχει θετική επίδραση, προσφέροντας ανακούφιση στους δανειολήπτες και τονώνοντας την αγορά ακινήτων.

Η δημόσια δαπάνη θα συμπληρώσει μια σειρά άλλων μέτρων που ανακοινώθηκαν τελευταίως, όπως μειώσεις επιτοκίων και χορήγηση ρευστότητας στις τράπεζες. Επιπλέον, το Πεκίνο θα αυξήσει το ανώτατο όριο χρέους για τις τοπικές αρχές, επιτρέποντάς τους να επενδύσουν περισσότερα σε υποδομές και να ενισχύσουν την απασχόληση.

Πηγή: news.gr