Κλιμάκωση της έντασης στο Ισραήλ και τον Λίβανο με προετοιμασίες για χερσαία επιχείρηση
Κόσμος

Κλιμάκωση της έντασης στο Ισραήλ και τον Λίβανο με προετοιμασίες για χερσαία επιχείρηση




Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει πλήξει περισσότερους από 280 στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, από όπου η ισλαμιστική οργάνωση εκτοξεύει ρουκέτες προς το Ισραήλ. Ειδικότερα, εστάλησαν πλήγματα στους εκτοξευτές που χρησιμοποιούνται για αυτές τις επιθέσεις, καθώς και σε άλλους τρομοκρατικούς στόχους. Οι επιδρομές συνεχίζονται για τρίτη ημέρα, με τον στρατό να δηλώνει ότι προβαίνει σε «μεγάλης κλίμακας» βομβαρδισμούς.

Από την πλευρά τους, ο λιβανέζικος υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει ότι 23 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σήμερα από τις ισραηλινές επιδρομές σε διάφορες κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων ορεινών περιοχών εκτός των προπυργίων της Χεζμπολάχ. Ένα πλήγμα στη Μααϊσάρα, σιιτικό χωριό κοντά στη Βηρυτό, προκάλεσε τρεις θανάτους και καταστροφή σε σπίτια, ενώ η κατάσταση χειροτερεύει για τους άμαχους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ ανακοίνωσε σε στρατιώτες ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν για να καταστραφούν οι υποδομές της Χεζμπολάχ. Σημείωσε την πιθανότητα χερσαίας επιχείρησης, κάνοντας λόγο για προετοιμασίες για μια ενδεχόμενη είσοδο των ισραηλινών δυνάμεων στον Λίβανο.

Επιπλέον, ο στρατός ανακοίνωσε την αποστολή δύο ταξιαρχιών εφέδρων στα βόρεια σύνορα, με σκοπό την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του για την άμυνα του Ισραήλ και τη δημιουργία ασφαλών συνθηκών για τους κατοίκους της περιοχής.

Η Χεζμπολάχ, από την άλλη πλευρά, ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε έναν πύραυλο προς το Τελ Αβίβ για πρώτη φορά, με τον ισραηλινό στρατό να επισημαίνει ότι η εκτόξευση αναχαιτίστηκε. Στο μεταξύ, ισραηλινοί αξιωματούχοι αναμένονται να συναντηθούν, ώστε να εξετάσουν την κατάσταση και τις στρατηγικές προσπάθειες.

Πηγή: news.gr