Μεγαλύτερη κατασχεσή ναρκωτικών στην ιστορία του Μεξικού στη θάλασσα
Κόσμος

Μεγαλύτερη κατασχεσή ναρκωτικών στην ιστορία του Μεξικού στη θάλασσα




Το Πολεμικό Ναυτικό του Μεξικού ανακοίνωσε την κατάσχεση 8,3 τόνων ναρκωτικών στον Ειρηνικό, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ποσότητα ρεκόρ στην ιστορία της χώρας. Η αξία των ναρκωτικών ανέρχεται σε 2,099 δισ. πέσος (134,5 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία δεν διευκρίνισε το είδος των ναρκωτικών. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε νοτιοδυτικά της πόλης Λασάρο Καρντένας στην πολιτεία Μιτσοακάν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν έξι σκάφη —πέντε με εξωλέμβιες μηχανές και ένα ημικαταδυόμενο μήκους περίπου 15 μέτρων— και συνελήφθησαν συνολικά 23 άτομα. Η μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών στην ιστορία του Μεξικού είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2007, με 23 τόνους κολομβιανής κοκαΐνης.

Η πολιτεία Μιτσοακάν είναι γνωστή για τις αδιάκοπες συγκρούσεις μεταξύ εγκληματικών συμμοριών, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρού καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο. Το Μεξικό εδώ και πολλές δεκαετίες λειτουργεί ως κόμβος λαθρεμπορίου ναρκωτικών προς τη Βόρεια Αμερική, μια δραστηριότητα που προσελκύει τον ανταγωνισμό πολλών καρτέλ.

Πηγή: news.gr