Μείωση Γεννήσεων στην Ιταλία Συνεχίζεται με Ανησυχητικούς Ρυθμούς
Κόσμος

Μείωση Γεννήσεων στην Ιταλία Συνεχίζεται με Ανησυχητικούς Ρυθμούς




Σύμφωνα με την έκθεση του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat, η κατάσταση των γεννήσεων στην Ιταλία συνεχίζει να είναι ανησυχητική. Το 2023, οι γεννήσεις έχουν εμφανίσει μια μείωση 3,4% συγκριτικά με το 2022, με περίπου 13.000 λιγότερες γεννήσεις να καταγράφονται στα ληξιαρχεία της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι μόλις έξι παιδιά γεννιούνται ανά χίλιους κατοίκους.

Η μείωση των γεννήσεων φαίνεται να επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο φέτος, καθώς από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο παρατηρήθηκαν 4.600 λιγότερες γεννήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Η ανάλυση του Istat υποδεικνύει ότι αυτή η πτωτική πορεία συνδέεται όχι μόνο με την τάση των οικογενειών να αποκτούν λιγότερα παιδιά, αλλά και με τον μειούμενο αριθμό γυναικών κάτω των 49 ετών που διαμένουν στη χώρα.

Για τα ζευγάρια με Ιταλούς γονείς, η μείωση στις γεννήσεις το 2023 ήταν 3,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Στα ζευγάρια όπου τουλάχιστον ένας γονέας είναι αλλοδαπός, παρατηρήθηκε μείωση 1,5%, ενώ στα ζευγάρια με αλλοδαπούς γονείς, το ποσοστό της μείωσης ανήλθε στο 3,1%.

Πηγή: news.gr