Νέα ισραηλινή επιχείρηση πλήττει τα νότια προάστια της Βηρυτού μετά τις προκλήσεις της Χεζμπολάχ
Κόσμος

Νέα ισραηλινή επιχείρηση πλήττει τα νότια προάστια της Βηρυτού μετά τις προκλήσεις της Χεζμπολάχ




Νέο ισραηλινό επιθετικό χτύπημα σημειώθηκε στα νότια προάστια της Βηρυτού, αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπου της Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιθέσεις αυτές ενδέχεται να σχετίζονται με την πρόσφατη ανάληψη ευθύνης από τη Χεζμπολάχ για την επιχείρηση στην Καισάρεια, όπου ο εκπρόσωπός της ανακοίνωσε ότι η οργάνωση αναλαμβάνει την «πλήρη, ολοκληρωμένη και αποκλειστική» ευθύνη για την επίθεση που στόχευε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Νετανιάχου, από την πλευρά του, έχει κατηγορήσει το Ιράν ότι είναι πίσω από την επίθεση με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Το δημοσίευμα των Times of Israel αναφέρει ότι η Χεζμπολάχ θεωρείται πληρεξούσιος του Ιράν και ότι το Ισραήλ εκτιμά πως οι αντίποινές του για τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 1 Οκτωβρίου ενδέχεται να κλιμακωθούν σε συνέχεια αυτής της νέας επιθετικής ενέργειας.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ, Μοχάμεντ Αφίφ, αναγνώρισε ότι ορισμένα μέλη της οργάνωσης έχουν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό, ζητώντας ταυτόχρονα από το Ισραήλ να αναλάβει την ευθύνη για τις ζωές τους. Αναφέρθηκε επίσης στη μη συμμόρφωση του Ισραήλ προς τις διεθνείς συμβάσεις και τις ηθικές προδιαγραφές πολέμου, καλώντας τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να εξετάσει την κατάσταση των αιχμαλώτων.

Πηγή: news.gr