Ο Πέστο ο υπερβολικά μεγάλος πιγκουίνος που κλέβει τις καρδιές στο ενυδρείο της Μελβούρνης
Κόσμος

Ο Πέστο ο υπερβολικά μεγάλος πιγκουίνος που κλέβει τις καρδιές στο ενυδρείο της Μελβούρνης




Ο Πέστο, ένας νεοσσός βασιλικός πιγκουίνος μόλις 9 μηνών, έχει γίνει το κέντρο προσοχής στο ενυδρείο Sea Life στην Μελβούρνη, Αυστραλία. Με βάρος 23,5 κιλά, είναι μεγαλύτερος από τους γονείς του, την Τάνγκο και τον Χάντσον, οι οποίοι ζυγίζουν περίπου 11 κιλά ο καθένας. Το εκπληκτικό του μέγεθος τον καθιστά τον μεγαλύτερο βασιλικό πιγκουίνο που έχουν συναντήσει οι υπεύθυνοι του ενυδρείου.

Η Έμιλι Θόρντον, επικεφαλής φύλακας των πιγκουίνων, εξηγεί πως ο Πέστο τρώει καθημερινά έως 25 ψάρια, κάτι που πιθανότατα θα αυξήσει ακόμη περισσότερο το εντυπωσιακό μέγεθός του. Έχει ήδη περίπου 4 εκατομμύρια προβολές σε ένα TikTok, όπου τον απαθανατίζουν να αγνοεί δύο υπαλλήλους που χορεύουν πίσω του, μιλώντας για την άσχετη αλλά χαριτωμένη συμπεριφορά του.

Η κοινωνικότητα και η περιέργεια του Πέστο τον καθιστούν ιδιαίτερα αγαπητό, καθώς αλληλεπιδρά τόσο με τους άλλους πιγκουίνους όσο και με τους φύλακες. Παρά τη δημοσιότητα και τις κάμερες, φαίνεται να μην είναι aware της φήμης του και συνεχώς αφοσιώνεται στο φαΐ του.

Τα πυκνά πούπουλα του Πέστο είναι επίσης προσαρμογή για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ψυχρές συνθήκες της Ανταρκτικής. Το μεγάλο μέγεθος του νεοσσού παρέχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα, καθώς τα μικρότερα πτηνά κινδυνεύουν περισσότερο από τα αρπακτικά. Λέγεται ότι η γενετική κληρονομιά του παίζει ρόλο στην ανάπτυξή του, καθώς οι πρόγονοί του ήταν από τους μεγαλύτερους που φιλοξενήθηκαν ποτέ στο ενυδρείο.

Ο Πέστο πρόκειται σύντομα να υποστεί αλλαγές στο φτέρωμά του, χάνοντας τα καφέ βρεφικά πούπουλα και αποκτώντας το χαρακτηριστικό σμόκιν των ενηλίκων πιγκουίνων. Αυτή η διαδικασία θα απαιτήσει ενέργεια, και η όρεξή του αναμένεται να μειωθεί στην πορεία.

Οι βασιλικοί πιγκουίνοι είναι σε μια σχετικά σταθερή πληθυσμιακή κατάσταση στην Ανταρκτική, με περίπου 1,6 εκατομμύρια ζευγάρια να αναπαράγονται ετησίως, και μέχρι στιγμής η κλιματική αλλαγή δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει φαίνεται τον φυσικό τους βιότοπο.

Πηγή: news.gr