Ο Ζελένσκι κατηγορεί τον Πούτιν για σχεδιασμό επιθέσεων σε πυρηνικές υποδομές της Ουκρανίας
Κόσμος

Ο Ζελένσκι κατηγορεί τον Πούτιν για σχεδιασμό επιθέσεων σε πυρηνικές υποδομές της Ουκρανίας




Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε σήμερα ότι ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, φέρεται να σχεδιάζει επιθέσεις σε πυρηνικές υποδομές της Ουκρανίας. Κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι έλαβε ανησυχητικές πληροφορίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας του, υποδεικνύοντας τον εντεινόμενο κίνδυνο για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Την ίδια στιγμή, εξέφρασε τις αμφιβολίες του σχετικά με τις προτεινόμενες προσπάθειες από χώρες όπως η Κίνα και η Βραζιλία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα αυξήσετε την ισχύ σας εις βάρος της Ουκρανίας».

Ο Ζελένσκι κατήγγειλε επίσης τις προτάσεις για πολιτικές συμφωνίες που δεν λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ουκρανικού λαού. «Όταν κάποιοι προτείνουν εναλλακτικές, σχέδια διευθέτησης με μισή καρδιά, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δίνουν στον Πούτιν πολιτικό χώρο για να συνεχίσει τον πόλεμο», τόνισε.

Αναφερόμενος στις συνέπειες των διεθνών πολιτικών, ο πρόεδρος της Ουκρανίας επεσήμανε ότι η χώρα του δεν θα υπογράψει ποτέ μια συμφωνία ειρήνης που θα της επιβληθεί από μεγάλες δυνάμεις, καταγγέλλοντας «τους αποικιοκρατικούς πολέμους και τις συνωμοσίες εις βάρος των μικρών χωρών». Πηγή: news.gr