Οι προεδρικές εκλογές πλησιάζουν με Χάρις και Τραμπ σε έντονο ανταγωνισμό
Κόσμος

Οι προεδρικές εκλογές πλησιάζουν με Χάρις και Τραμπ σε έντονο ανταγωνισμό




Σήμερα, η Κάμαλα Χάρις, που γιορτάζει τα 60α γενέθλιά της, επισκέπτεται εκκλησίες στην Τζόρτζια, επιδιώκοντας να κινητοποιήσει τους υποστηρικτές της για την πρόωρη ψηφοφορία. Από την άλλη, ο Ντόναλντ Τραμπ θα περάσει τη μέρα του σε ένα κατάστημα McDonald’s στην Πενσιλβάνια, διασκεδάζοντας στον ρόλο του υπαλλήλου, σύμφωνα με δηλώσεις του στο Breitbart News, με την πρόθεση να σαρκάσει την Χάρις.

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος μεταφέρει τη συμμετοχή της και σε άλλες σημαντικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, προγραμματίζει ομιλίες σε δύο εκκλησίες, μία από τις οποίες, το New Birth Missionary Baptist Church, βρίσκεται στο Στόνκρεστ. Εκείνη την ημέρα, ο Στίβι Γουόντερ θα την πλαισιώσει, προσθέτοντας μία γιορτινή ατμόσφαιρα στην εκδήλωση, καθώς θα τραγουδήσει. Η Χάρις επιθυμεί να ενθαρρύνει τους πολίτες να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα μέσα από την πρωτοβουλία «Souls to the Polls», συμμετέχοντας και οι κυβερνήτες της Μινεσότα που θα παρευρεθεί.

Οι δύο υποψήφιοι, Χάρις και Τραμπ, βρίσκονται σε ισόπαλες θέσεις στην κούρσα των προεδρικών εκλογών, με τους ψηφοφόρους στις πιο αμφίρροπες πολιτείες να βρίσκονται στο επίκεντρο και των δύο εκστρατειών. Έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τα τελευταία 16 ημερών πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, με στόχο να κερδίσουν τη στήριξη των εκλογέων.

Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, η Χάρις θα συμμετάσχει σε συνέντευξη με τον Αλ Σάρπτον, η οποία θα προβληθεί απόψε στο MSNBC. Παράλληλα, ο κυβερνήτης Γουολς θα παρευρεθεί σε μία λειτουργία στο Σάγκινο του Μίσιγκαν, εν τη απουσία της συζύγου του που θα επισκεφτεί εκκλησία στο Λας Βέγκας.

Η Χάρις έχει αναφέρει ότι είχε εργαστεί στο παρελθόν σε ένα ταχυφαγείο, κάτι που ο Τραμπ αμφισβήτησε. Οι πολιτικές στρατηγικές και η τακτική που επιλέγουν οι δύο υποψήφιοι δείχνουν την σημασία αυτών των πολιτειών, όπως η Πενσιλβάνια και το Μίσιγκαν, στις εκλογές που πλησιάζουν.

Πηγή: news.gr