Ουκρανία Σχεδιάζει Παρουσίαση Στρατηγικής Νίκης Στη Γερμανία
Κόσμος

Ουκρανία Σχεδιάζει Παρουσίαση Στρατηγικής Νίκης Στη Γερμανία




Η Ουκρανία θα παρουσιαστεί με το σχέδιο της για τη «νίκη» στους συμμάχους της στη Γερμανία αυτό το σαββατοκύριακο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Ζελένσκι ανέφερε: «Θα παρουσιάσουμε το νικηφόρο σχέδιο, ξεκάθαρα, συγκεκριμένα βήματα για δίκαιο τερματισμό του πολέμου».

Ο Ουκρανός πρόεδρος θα συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και άλλους ηγέτες σε μια σημαντική συνάντηση στην αεροπορική βάση του Ράμστάιν, προγραμματισμένη για τις 12 Οκτωβρίου. Η συνάντηση αυτή έχει μεγάλη σημασία για την Ουκρανία, που πολεμά τη ρωσική εισβολή εδώ και σχεδόν 1.000 ημέρες.

Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι η κυβέρνησή του, μαζί με στρατιωτικούς και διπλωματικούς αξιωματούχους, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια τις επόμενες ημέρες προκειμένου η συνάντηση στο Ράμστάιν να είναι «θετική για την άμυνά μας, για το όραμά μας για το πώς θα πρέπει να τελειώσει ο πόλεμος». Σε προηγούμενη συνάντηση, είχε παρουσιάσει το σχέδιο του στον Μπάιντεν, την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ουκρανία υπέστη μια σοβαρή ήττα αυτή την εβδομάδα, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Βούχλενταρ, μετά από δύο χρόνια αντίστασης. Το σχέδιο του Ζελένσκι, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, περιλαμβάνει «μια σειρά από παραγωγικά βήματα», αλλά ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι το χαρακτήρισαν ως αναδιατυπωμένο αίτημα για περισσότερα όπλα και άρση των περιορισμών για χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Το σχέδιο επιδιωκει την τελική ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η εφημερίδα Financial Times ανέφερε ότι η παραχώρηση εδάφους από την Ουκρανία στη Ρωσία θα μπορούσε να είναι μια πιθανή επιλογή για να διασφαλιστεί η συμμετοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, πηγή από το γραφείο του Ζελένσκι δήλωσε ότι το Κίεβο δεν έχει πρόθεση να ανταλλάξει την κυριαρχία και τα εδάφη του, χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα ως «απλές συζητήσεις».

Πηγή: news.gr