Ουκρανός Πρόεδρος Παρουσιάζει Σχέδιο Νίκης Για Την Περίοδο Στη Σύγκρουση Με Τη Ρωσία
Κόσμος

Ουκρανός Πρόεδρος Παρουσιάζει Σχέδιο Νίκης Για Την Περίοδο Στη Σύγκρουση Με Τη Ρωσία




Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσει λεπτομερώς το «σχέδιο νίκης» που παρουσίασε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Παράλληλα, τόνισε ότι το Κίεβο πρέπει να «συνέλθει» και να συνειδητοποιήσει τη ματαιότητα της πολιτικής που ακολουθεί.

Ο Ζελένσκι παρουσίασε σήμερα το σχέδιο του, το οποίο περιλαμβάνει πέντε προτάσεις, μεταξύ των οποίων η άνευ όρων πρόσκληση της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και η παροχή στρατηγικού μη πυρηνικού αποτρεπτικού πακέτου στην χώρα του. Απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο, ο Ουκρανός ηγέτης τόνισε ότι αν το σχέδιο εφαρμοστεί άμεσα, υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει λύση στη σύγκρουση με τη Ρωσία πριν το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι το σχέδιο του Ζελένσκι ενδέχεται να αποτελεί ένα «καμουφλαρισμένο» σχέδιο των ΗΠΑ, προκειμένου το Κίεβο να χρησιμοποιηθεί για να συνεχίσει να πολεμά “μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό” εναντίον της Ρωσίας. Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να υπάρξει εναλλακτικό σχέδιο που προσφέρει πραγματική ειρηνική λύση, σημειώνοντας ότι το Κιέβο πρέπει να κατανοήσει τις αιτίες της σύγκρουσης και να αλλάξει την πολιτική του.

Η Ρωσία παραμένει ενάντια στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: news.gr