Παιδί θύμα ιεροτελεστίας θανάτου στη βόρεια Ινδία με πέντε συλλήψεις
Κόσμος

Παιδί θύμα ιεροτελεστίας θανάτου στη βόρεια Ινδία με πέντε συλλήψεις





Πέντε άτομα συνελήφθησαν στη βόρεια Ινδία, μετά τον θάνατο ενός 7χρονου αγοριού κατά τη διάρκεια μιας τελετής θυσίας που είχε σκοπό να φέρει καλοτυχία στο σχολείο του, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Το πτώμα του παιδιού βρέθηκε την Κυριακή στο κρεβάτι του ξενώνα όπου διέμενε στο Χάθρας, στην πολιτεία Ουτάρ Πραντές, κοντά στον ναό του Ταζ Μαχάλ. Ο αξιωματικός της αστυνομίας Μπραχμ Σινγκ δήλωσε ότι «το αγόρι επρόκειτο να καεί σε πυρά στο πλαίσιο ιεροτελεστίας αλλά δολοφονήθηκε πριν ολοκληρωθεί η τελετή».

Ανάμεσα στους πέντε συλληφθέντες είναι ο διευθυντής του σχολείου, ο πατέρας του και τρεις καθηγητές, οι οποίοι έχουν παραδεχθεί τις πράξεις τους, σύμφωνα με την αστυνομία. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση. Ο διευθυντής φέρεται να είχε προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μια αντίστοιχη τελετή με άλλο παιδί στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της εθνικής υπηρεσίας της Ινδίας, από το 2014 έως το 2021 καταγράφηκαν 103 ιεροτελεστίες θανάτου στη χώρα. Την προηγούμενη χρονιά, η αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα μετά τον θάνατο μιας 64χρονης γυναίκας το 2019 στη βορειοανατολική Ινδία, που αποκεφαλίστηκε από ένα άνδρα ο οποίος ήθελε να τιμήσει τον θάνατο του αδελφού του.

Πηγή: news.gr