Πρωθυπουργός Ισραήλ υπόσχεται νίκη κατά των εχθρών σε διάγγελμα προς το έθνος
Κόσμος

Πρωθυπουργός Ισραήλ υπόσχεται νίκη κατά των εχθρών σε διάγγελμα προς το έθνος




Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναμένεται να μιλήσει σήμερα στους πολίτες της χώρας, με αφορμή την επέτειο της επίθεσης της Χαμάς και την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. Την Κυριακή 6/10, ο Νετανιάχου διαβεβαίωσε ότι οι εχθροί της χώρας θα νικούνται, μετά την έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Στο Τελ Αβίβ, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να ανάψει κεριά στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης της Χαμάς που σημειώθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2023. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είχαν εστιάσει τις επιχειρήσεις τους στη Λωρίδα της Γάζας και τώρα διευρύνουν τις δράσεις τους προς το βόρειο μέτωπο, όπου η Χεζμπολάχ εκτοξεύει επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι ισραηλινές δυνάμεις αντέτειναν τα πυρά τους στην Χεζμπολάχ, πραγματοποιώντας αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές της Βηρυτού. Ο Νετανιάχου, κατά την επίσκεψη του σε στρατιώτες στα σύνορα με τον Λίβανο, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις ένοπλες δυνάμεις, αναγνωρίζοντας την αλλαγή που έχει σημειωθεί από την προηγούμενη χρονιά.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ, Χέρτσι Χαλέβι, σημείωσε ότι η μάχη ενάντια στη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ είναι «πόλεμος μακράς διαρκείας», υπογραμμίζοντας τη βαριά ήττα της Χαμάς σε στρατιωτικό επίπεδο. Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, εξέφρασε απειλές προς το Ιράν, προειδοποιώντας για αντίποινα σε περιπτώσεις κλιμάκωσης της επιθετικότητας.

Σημειώνεται ότι πριν από έναν χρόνο, η επίθεση της Χαμάς είχε στοιχίσει τη ζωή σε 1.200 Ισραηλινούς και είχε οδηγήσει σε εκτοπισμό 42.000 Παλαιστινίων, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές στη Γάζα. Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, διά του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν, επανέλαβαν τη στήριξή τους στο Ισραήλ, επιβεβαιώνοντας το δικαίωμα της χώρας για αυτοάμυνα και την ανάγκη αποτροπής κατά του Ιράν και των συμμάχων του.

Πηγή: news.gr