Σάτιρα ή Προσβολή: Η Διαμάχη για το Σκίτσο του Charlie Hebdo με Θέμα τη Ζωή της Ζιζέλ Πελικό
Κόσμος

Σάτιρα ή Προσβολή: Η Διαμάχη για το Σκίτσο του Charlie Hebdo με Θέμα τη Ζωή της Ζιζέλ Πελικό




Ένα σκίτσο του σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo» με πρωταγωνίστρια τη Ζιζέλ Πελικό έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στη Γαλλία. Στην εικόνα, η Πελικό απεικονίζεται γυμνή και ναρκωμένη σε ένα κρεβάτι, ενώ άντρες περιμένουν τη σειρά τους για να τη βιάσουν. Ο σύζυγός της, επίσης γυμνός, καταγράφει τη σκηνή με το κινητό του.

Η Πελικό υπήρξε θύμα βιασμού από τον σύζυγό της και δεκάδες άλλους άνδρες που εκείνος συνάντησε μέσω διαδικτυακών πλατφορμών. Ο Ντομινίκ Πελικό, συνταξιούχος ηλεκτρολόγος, έχει παραδεχτεί ότι νάρκωνε τη σύζυγό του με ισχυρά αγχολυτικά και την παρέδιδε σε άλλους άντρες για να υποστεί βιασμό. Πρόσφατα, ο 71χρονος Πελικό εξέφρασε τη μεταμέλειά του για την κακοποίηση αυτή στο δικαστήριο, αναγνωρίζοντας τον εαυτό του ως βιαστή και καταδικάζοντας τους άνδρες που συμμετείχαν.

Η δημοσίευση του «Charlie Hebdo» προκάλεσε αντιδράσεις, με πολλά σχόλια που εκφράζουν την αηδία και την αποδοκιμασία για τον τρόπο που αναπαρίσταται η τραγική ιστορία της Πελικό. Χρησιμοποιώντας φράσεις όπως «Το σκίτσο είναι απεχθές και εκτός τόπου και χρόνου», οι χρήστες του διαδικτύου εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους αναφορικά με την προσβολή των θυμάτων.

Πηγή: news.gr