Σφοδρές ρωσικές επιθέσεις σε εμπορικά πλοία καταδικάζει ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας
Κόσμος

Σφοδρές ρωσικές επιθέσεις σε εμπορικά πλοία καταδικάζει ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας




Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρίι Σιμπίχα, χαρακτήρισε τις πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις σε εμπορικά πλοία «σκόπιμη τρομοκρατική τακτική». Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), τόνισε ότι σε διάστημα μόλις δύο ημερών, δύο εμπορικά φορτηγά πλοία στην Οδησσό υπέστησαν ζημιές από ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Η πρόσφατη επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό πέντε άλλων, σύμφωνα με ανακοίνωση του περιφερειάρχη Ολέχ Κίπερ μέσω Telegram. Αυτή ήταν η δεύτερη επίθεση εναντίον εμπορικού πλοίου στη νότια Ουκρανία εντός 48 ωρών. Νωρίτερα, μια ρωσική βολή είχε προκαλέσει ζημιές σε άλλο πλοίο, φορτωμένο με καλαμπόκι, στο λιμάνι του Πιβντένι.

«Πρέπει να ενωθούν οι δυνάμεις όλων των υπεύθυνων κρατών και οργανισμών για να διαφυλαχθεί η ελεύθερη ναυσιπλοΐα στη Μαύρη Θάλασσα και η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια», υπογράμμισε ο Σιμπίχα. Οι επιθέσεις αυτές προκάλεσαν ανησυχίες για τη συνεχιζόμενη ασφάλεια στη περιοχή και τις συνέπειές τους στην παγκόσμια αγορά τροφίμων.

Πηγή: news.gr