Σκληρή Δίκη για τον Πατέρα που Φέρεται να Προκάλεσε τον Θάνατο του Γιου του από Ασιτία
Κόσμος

Σκληρή Δίκη για τον Πατέρα που Φέρεται να Προκάλεσε τον Θάνατο του Γιου του από Ασιτία




Συγκλονίζουν τα βίντεο ενός 4χρονου αγοριού, του Μπέντζαμιν Κερβέρα, που έχασε τη ζωή του από ασιτία τον Αύγουστο του 2021. Στιγμιότυπα από κάμερες ασφαλείας δείχνουν τον μικρό να εκλιπαρεί τον πατέρα του για λίγο ψωμί, ζητώντας μήπως μπορεί να έχει κάτι να φάει. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική όταν φαίνεται να σηκώνεται τη νύχτα, αναζητώντας τροφή σε κλειδωμένα ντουλάπια και ψυγείο.

Δυστυχώς, το 4χρονο αγόρι βρέθηκε την ώρα που προσπαθούσε να βρει κάτι να φάει, αλλά οι χώροι ήταν κλειδωμένοι. Παρά τις φωνές του, «Μπαμπά, μπαμπά; Μπορώ να έχω λίγο ψωμί;», η βοήθεια δεν ήρθε. Αυτά τα σπαρακτικά πλάνα καταγράφηκαν λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του από ασιτία.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, παρουσιάστηκαν περισσότερα από 30 βίντεο που απεικονίζουν την κατάσταση του παιδιού, όπως και βίντεο από το κινητό της μητριάς του, η οποία φαίνεται να κατηγορούσε το αγόρι για προβλήματα συμπεριφοράς. Σε κάποιες σκηνές, το παιδί φαίνεται με τραυματισμούς, πολλές μελανιές στα μάτια και στο σώμα του, ενώ οι αστυνομικοί που κατέθεσαν στο δικαστήριο ανέφεραν ότι το αγόρι ήταν «πολύ αδύνατος» και ότι «μπορούσε κανείς να διακρίνει τα κόκαλά του».

Ο 31χρονος πατέρας του Μπέντζαμιν, Μπράντον Κερβέρα, αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και ενδέχεται να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Παρ’ όλα αυτά, ο συνήγορός του αρνείται την ασιτία ως αιτία θανάτου του παιδιού, κατηγορώντας την εισαγγελία για παραπλάνηση.

Πηγή: news.gr