Σοβαρές απειλές κατά του Ντόναλντ Τραμπ από το Ιράν και απόπειρα δολοφονίας στη Φλόριντα
Κόσμος

Σοβαρές απειλές κατά του Ντόναλντ Τραμπ από το Ιράν και απόπειρα δολοφονίας στη Φλόριντα




Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι δέχεται «σοβαρές απειλές» κατά της ζωής του, οι οποίες προέρχονται από το Ιράν. Η προεκλογική ομάδα του υποψήφιου Ρεπουμπλικάνου ανέφερε ότι οι υπηρεσίες Πληροφοριών τού επισήμαναν «πραγματικές και συγκεκριμένες απειλές» με στόχο να τον εκτελέσουν και να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Στίβεν Τσανγκ, ανέφερε ότι οι επιθέσεις έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα.

Πριν από αυτή την επικαιρότητα, δύο μήνες νωρίτερα, σημειώθηκε μια άλλη απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Τραμπ, όταν ο 20χρονος Μάθιου Κρουκς πυροβόλησε εναντίον του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια, προκαλώντας του τραύμα στο αυτί. Ο Κρουκς σκοτώθηκε από τα πυρά της Μυστικής Υπηρεσίας.

Στις 15 Σεπτεμβρίου, συνελήφθη ο 58χρονος Ράιαν Ρουθ, ο οποίος βρέθηκε πίσω από θάμνο με ημιαυτόματο τουφέκι κοντά στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο. Είχε παραμείνει στο σημείο σχεδόν 12 ώρες πριν συλληφθεί. Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν περιλαμβάνουν απόπειρα δολοφονίας υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές, παράνομη κατοχή όπλων και επίθεση σε ομοσπονδιακό πράκτορα.

Η ομοσπονδιακή δικαστής Αϊλίν Κάνον, που έχει ασχοληθεί και με προηγούμενες υποθέσεις που αφορούν τον Τραμπ, έχει αναλάβει την εκδίκαση της υπόθεσης του Ρουθ. Σημαντικό είναι ότι η έρευνα από το FBI σχετικά με τον Ρουθ αποκάλυψε ότι είχε εντοπιστεί πολλές φορές κοντά στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ, τονίζοντας την ανησυχία για την ασφάλεια του πρώην προεδρικού υποψήφιου.

Βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών, οι αρχές πιστεύουν ότι το Ιράν επιθυμεί εκδίκηση για τον θάνατο του Κάσεμ Σολεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε το 2020 σε επίθεση αμερικανικού drone κατά την προεδρία του Τραμπ. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ παρακολουθεί τις απειλές που προέρχονται από το Ιράν και συνεχίζει να ερευνά την κατάσταση.

Τέλος, ο Τραμπ δήλωσε στο Truth Social ότι «είμαι περιστοιχισμένος από περισσότερους άνδρες, όπλα και τουφέκια από όσα έχω δει ποτέ», ενώ το Ιράν απορρίπτει τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τες αβάσιμες και κακόβουλες. Πηγή: news.gr