Συνεχιζόμενη Αντίσταση κατά του Ισραήλ από Ιρανικές Οργανώσεις Μαχητών
Κόσμος

Συνεχιζόμενη Αντίσταση κατά του Ισραήλ από Ιρανικές Οργανώσεις Μαχητών




Ο Μοχαμάντ Μπακέρ Καλιμπάφ, ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι οι οργανώσεις μαχητών θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση στο Ισραήλ με την υποστήριξη της Τεχεράνης. Η δήλωση αυτή ήρθε μετά τη δολοφονία του αρχηγού της Χεζμπολάχ, Σάγιεντ Χασάν Νασράλα, όπως μετέδωσαν ιρανικά κρατικά μέσα.

Η περιοχή είναι σε επικίνδυνη κατάσταση, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, προσθέτοντας ότι η δολοφονία του Νασράλα δεν θα παραμείνει αναπάντητη και ότι το Ισραήλ «δεν θα ησυχάσει». Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο και του αναπληρωτή διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, Αμπάς Νιλφορουσάν.

Ο Καλιμπάφ προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλώνοντας ότι είναι «συνεργοί» στα εγκλήματα που διαπράττονται και ότι πρέπει να αποδεχθούν τις συνέπειες. Η συμμαχία που αναφέρεται ως «Άξονας της Αντίστασης», την οποία οικοδομεί ο Ιρανός καθεστώς για δεκαετίες, περιλαμβάνει το Χαμάς, τη Χεζμπολάχ, τους Χούθι της Υεμένης και διάφορες σιιτικές ένοπλες ομάδες στο Ιράκ και τη Συρία.

Η δολοφονία του Νασράλα πραγματοποιήθηκε σε μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού. Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη της, αλλά δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του.

Πηγή: news.gr