Σύνοδος στο Κατάρ με σκοπό την αποτροπή ισραηλινών επιθέσεων στη Μέση Ανατολή
Κόσμος

Σύνοδος στο Κατάρ με σκοπό την αποτροπή ισραηλινών επιθέσεων στη Μέση Ανατολή




Ο Ιρανός πρόεδρος, Μασούντ Πεζεσκιάν, δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ θα υποστεί σφοδρή αντίδραση εάν δεν σταματήσει τα «εγκλήματα» του, όπως τα χαρακτήρισε. «Εάν το σιωνιστικό καθεστώς (το Ισραήλ) δεν σταματήσει τα εγκλήματά του, θα αντιμετωπίσει σκληρότερες αντιδράσεις», δήλωσε πριν αναχωρήσει για προγραμματισμένο ταξίδι στο Κατάρ, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Στη Ντόχα, ο Πεζεσκιάν έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη συζήτηση των διμερών σχέσεων και την υπογραφή συμφωνιών με την Καταριανή κυβέρνηση. Το δεύτερο σκέλος της αποστολής του αφορά τη συμμετοχή στη σύνοδο του Διαλόγου Ασιατικής Συνεργασίας.

Ο Ιρανός πρόεδρος τόνισε επίσης ότι «οι ασιατικές χώρες πρέπει να συζητήσουν πώς μπορούν να αποτρέψουν τα ισραηλινά εγκλήματα στην περιοχή και να αποτρέψουν τους εχθρούς από το να προκαλέσουν αναταραχή στη Μέση Ανατολή».

Οι δηλώσεις του έγιναν μόλις μία ημέρα μετά από εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν κατά του Ισραήλ, και εν μέσω κλιμάκωσης του πολέμου του Ισραήλ με τη φιλοϊρανική Χεζμπολάχ, καθώς και μετά από την αποστολή στρατευμάτων του Ισραήλ στα σύνορα με τον Λίβανο. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δηλώσει ότι θα απαντήσει στο Ιράν μετά τις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις.

Πηγή: news.gr