Θάνατος του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ και οι αντιδράσεις στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ
Κόσμος

Θάνατος του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ και οι αντιδράσεις στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ




Ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, επιβεβαιώνεται ότι είναι νεκρός, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών. Στην ανακοίνωσή του, ο Κατς αναφέρει ότι ο Σινουάρ, που φέρει την ευθύνη για τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου, σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες. Νωρίτερα, ο Ισραηλινός στρατός διένειμε φωτογραφία του φερόμενου πτώματος του ηγέτη της Χαμάς στο διαδίκτυο.

Η Χαμάς, πάντως, δήλωσε μέσω πηγών της ότι υπάρχουν ενδείξεις για τον θάνατο του Σινουάρ σε ισραηλινή επιχείρηση, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημο σχόλιο από την οργάνωση. Ο ισραηλινός στρατός επισημαίνει ότι προσπαθεί να διακριβώσει την πληροφορία σχετικά με τον θάνατό του.

Επιπλέον, το Ισραήλ ενημέρωσε το Πεντάγωνο των ΗΠΑ για τον πιθανό θάνατο του Σινουάρ, παρέχοντας φωτογραφίες από αυτό που πιστεύεται ότι είναι το πτώμα του, ανακοίνωσε Αμερικανός αξιωματούχος της άμυνας. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή κατά τη διάρκεια συνάντησης με υπουργούς των συμμάχων του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Τέλος, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προγραμματίζει διάγγελμα σχετικά με την κατάσταση αυτή. Πηγή: news.gr