Τηλεοπτικό ντιμπέιτ αντιπροεδρίας ΗΠΑ με σφοδρές αντεγκλήσεις και πολιτικές αντιπαραθέσεις
Κόσμος

Τηλεοπτικό ντιμπέιτ αντιπροεδρίας ΗΠΑ με σφοδρές αντεγκλήσεις και πολιτικές αντιπαραθέσεις




Οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι των ΗΠΑ, ο Δημοκρατικός Τιμ Γουόλς και ο Ρεπουμπλικάνος Τζέι Ντι Βανς, είχαν την πρώτη και μοναδική τηλεμαχία τους στη Νέα Υόρκη, την Τρίτη το βράδυ (τοπική ώρα). Η τηλεοπτική αυτή εκδήλωση, που μεταδόθηκε από το CBS, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μίας τεταμένης προεκλογικής περιόδου, ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Ο Τιμ Γουόλς, ευρισκόμενος στην πλευρά των Δημοκρατικών, κατηγόρησε τον αντίπαλό του Τζέι Ντι Βανς για την τάση του να «στερεί την ανθρώπινη ιδιότητα» από τους μετανάστες. Ο Γουόλς σημείωσε ότι οι απόψεις του Βανς, ο οποίος είχε επαναλάβει ψευδείς ισχυρισμούς για τους μετανάστες Αϊτινούς, είχαν σοβαρές συνέπειες, αναφέροντας ότι ο κυβερνήτης του Οχάιο χρειάστηκε να στείλει δυνάμεις επιβολής της τάξης για να συνοδεύσουν τους μετανάστες μαθητές στο σχολείο.

Αντίθετα, ο Τζέι Ντι Βανς αντέτεινε και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι προωθούν «ριζοσπαστικές» θέσεις υπέρ της άμβλωσης. Υποστήριξε την ελευθερία των γυναικών να κάνουν τις δικές τους επιλογές, προκαλώντας έτσι τη διαφωνία του Γουόλς.

Οι δύο υποψήφιοι, παρά τη σημαντική διαφορά ηλικίας που τους χωρίζει, αντάλλαξαν χειραψία πριν τη συζήτηση, υπογραμμίζοντας το πολιτικό χάσμα που τους διαχωρίζει. Η προεκλογική αντιπαράθεση ήταν έντονη, με αμφότερους να επιμένουν στις απόψεις τους και να προσπαθούν να διεκδικήσουν την υποστήριξη των ψηφοφόρων.

Πηγή: news.gr