Τίτλος: Εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός και συμφιλίωση μεταξύ Παλαιστινίων
Κόσμος

Τίτλος: Εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός και συμφιλίωση μεταξύ Παλαιστινίων




Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, συναντήθηκε χθες βράδυ με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Χαμάς, Μοχάμεντ Ισμαήλ Νταρουίς, καθώς και μέλη του Πολιτικού Γραφείου. Η συνάντηση έλαβε χώρα λίγες ώρες μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιaχία Σινουάρ, σε ένοπλη σύγκρουση στη Γάζα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκονταν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για μια κατάπαυση του πυρός.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Φιντάν τόνισε ότι η Τουρκία προτίθεται να αξιοποιήσει όλα τα διπλωματικά της μέσα για να ενεργοποιήσει τη διεθνή κοινότητα και να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση που εκτυλίσσεται στη Γάζα. Εκτός αυτού, αναφέρθηκαν και στις διαδικασίες συμφιλίωσης μεταξύ των Παλαιστινίων.

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανήρτησε στον κοινωνικό ιστότοπο Χ μια σειρά φωτογραφιών, χαρακτηρίζοντας τις δράσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου και του υπουργού του, Ισραέλ Κατς, ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εναντίον άοπλων Παλαιστινίων. Αυτή η κίνηση φαίνεται να ήταν απάντηση στην ανάρτηση του Κατς, ο οποίος ανήρτησε μια φωτογραφία του Σινουάρ, συνοδευόμενη από τη φράση: «Ερντογάν, πάρε πίσω τον δολοφόνο και βιαστή φίλο σου».

Πηγή: news.gr