Τίτλος: Θλίψη για τον θάνατο Έλληνα πολίτη στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ
Κόσμος

Τίτλος: Θλίψη για τον θάνατο Έλληνα πολίτη στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ




Ένας Έλληνας πολίτης περιλαμβάνεται στα θύματα της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Οι πρώτες πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν 26χρονο κάτοικο Ιεροσολύμων με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση, δηλώνοντας: «Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

Από την τρομοκρατική επίθεση, η οποία σημειώθηκε κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ-Ιερουσαλήμ, αυξήθηκε ο απολογισμός σε επτά νεκρούς, καθώς ένα από τα θύματα υπέκυψε στα τραύματά του. Ο τραυματίας, σύμφωνα με το νοσοκομείο Ισιλόφ του Τελ Αβίβ, εισήχθη σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον σώσουν.

Επιπλέον, οι δύο δράστες της επίθεσης είναι Παλαιστίνιοι από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ωστόσο, μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτήν την παροχή. Η επίθεση, εν τω μεταξύ, εκδηλώθηκε με πυροβολισμούς σε πολίτες τη στιγμή που οι δράστες πυροβολούσαν ανυποψίαστους ανθρώπους στην είσοδο ενός σταθμού τραμ.

Πηγή: news.gr