Το σαφές μήνυμα του Ισραήλ προς τον Ερντογάν για τη Χαμάς
Κόσμος

Το σαφές μήνυμα του Ισραήλ προς τον Ερντογάν για τη Χαμάς




Στην πρόσφατη ανάρτησή του, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ισραέλ Κατζ, προχώρησε σε μια σοκαριστική δήλωση απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δημοσίευσε μια φωτογραφία του νεκρού ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, συνοδευόμενη από τη φράση: «Πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας, Σινουάρ». Η ανάρτηση στο Χ δημιούργησε αναστάτωση, δείχνοντας την τεταμένη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας.

Ο Ερντογάν, από την πλευρά του, έχει εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με την επεκτατική πολιτική του Ισραήλ, τονίζοντας ότι αυτή συνιστά κίνδυνο όχι μόνο για τους Παλαιστίνιους αλλά και για την Τουρκία. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, δήλωσε ότι η πολιτική του Ισραήλ γίνεται όλο και πιο επιθετική και τόνισε τη σημασία της λήψης προφυλάξεων από την Τουρκία.

Μιλώντας για την κατάσταση στη Γάζα, ο Ερντογάν επισήμανε ότι οι επιθέσεις που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του περασμένου έτους έχουν επαναφέρει το Παλαιστινιακό Ζήτημα στην παγκόσμια προσοχή. Αναφέρθηκε σε χιλιάδες θύματα, κυρίως αθώους πολίτες, και προειδοποίησε για τις συνέπειες της ισραηλινής πολιτικής, που επεκτείνεται και στον Λίβανο.

Αυτή η κλιμακούμενη ένταση αποτυπώνεται στις σημερινές δηλώσεις των ηγετών, με τον Κατζ να ανταπαντά στις προειδοποιήσεις του Ερντογάν, ο οποίος χαρακτηρίζει την ισραηλινή πολιτική γενοκτονίας και καταγγέλλει τον διεθνή αντίκτυπο της στρατηγικής του Σιωνισμού.

Πηγή: news.gr