Τραγική ανακάλυψη πτωμάτων σε σκάφος ανοιχτά της Σενεγάλης
Κόσμος

Τραγική ανακάλυψη πτωμάτων σε σκάφος ανοιχτά της Σενεγάλης




τουλάχιστον 30 πτώματα σε προχωρημένη αποσύνθεση εντοπίστηκαν σε σκάφος που εντοπίστηκε περίπου 70 χιλιόμετρα από τις ακτές της πρωτεύουσας της Σενεγάλης, Ντακάρ, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Οι αρχές ενημερώθηκαν για την παρουσία του σκάφους το βράδυ της Κυριακής και άμεσα αναπτύχθηκε σκάφος της ακτοφυλακής στην περιοχή.

«Μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί 30 πτώματα», ανέφεραν οι στρατιωτικές αρχές, προσθέτοντας ότι η διαδικασία έρευνας θα προσφέρει πιο ακριβή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των νεκρών και την προέλευση του σκάφους. Ωστόσο, η προχωρημένη κατάσταση αποσύνθεσης των πτωμάτων καθιστά τη διαδικασία ταυτοποίησης εξαιρετικά δύσκολη, όπως επισημάνθηκε.

Η οδός μετανάστευσης του Ατλαντικού από τις ακτές της Δυτικής Αφρικής προς τα Κανάρια Νησιά, που χρησιμοποιείται κυρίως από Αφρικανούς μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ισπανία, θεωρείται μία από τις πιο θανατηφόρες στον κόσμο. Στους πρώτους πέντε μήνες του 2024, σχεδόν 5.000 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης Walking Borders τον Ιούνιο.

Πηγή: news.gr