Τραγωδία στο νησί Σαπέλο με κατάρρευση γέφυρας και θύματα
Κόσμος

Τραγωδία στο νησί Σαπέλο με κατάρρευση γέφυρας και θύματα




Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο στην πολιτεία Τζόρτζια, όταν κατέρρευσε μια στενή γέφυρα για πεζούς, η οποία ήταν γεμάτη κόσμο κατά την διάρκεια ενός εορτασμού στο νησί Σαπέλο. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των πολιτειακών αρχών, «τουλάχιστον 20 άνθρωποι έπεσαν στο νερό» κατά τη διάρκεια του ατυχήματος, με τον αριθμό των τραυματιών να μην έχει προσδιοριστεί ακόμα.

«Αυτός που θα έπρεπε να είναι χαρούμενος εορτασμός του πολιτισμού και της ιστορίας των Γκάλα Γκίτσι μετατράπηκε σε τραγωδία», δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μέσω ενός δελτίου Τύπου που κυκλοφόρησε από τον Λευκό Οίκο. Ανέφερε επίσης την «ευγνωμοσύνη» του στα σωστικά συνεργεία και διαβεβαίωσε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν οι τοπικές αρχές.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Μπράιαν Κεμπ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων μέσω του X, και τόνισε ότι τα σωστικά συνεργεία παραμένουν στην περιοχή. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι η έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται.

Οι πρόγονοι των Γκάλα Γκίτσι, που ζουν σε απόμακρες νησίδες και υγροβιότοπους κατά μήκος του Ατλαντικού ωκεανού, είχαν αναπτύξει έναν μοναδικό πολιτισμό, βασισμένο στις πηγές που τους προσέφερε η γη και η θάλασσα. Δημιούργησαν δικό τους πολιτισμό και κρεολική γλώσσα, διατηρώντας τις ρίζες τους παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν.

Πηγή: news.gr