Βηρυτός σε κατάσταση τρόμου λόγω ισραηλινών επιδρομών και εκρήξεων
Κόσμος

Βηρυτός σε κατάσταση τρόμου λόγω ισραηλινών επιδρομών και εκρήξεων




Σήμερα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, οι νότιες συνοικίες της Βηρυτού, που είναι προπύργιο της Χεζμπολάχ, δέχτηκαν τρεις νέες ισραηλινές επιδρομές. Αυτή η επίθεση ήρθε μετά από μια νύχτα συνεχών βομβαρδισμών από το Ισραήλ, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε στήλες καπνού να υψώνονται από την πληγείσα περιοχή.

Οι κατοίκοι περισσότερων από 20 πόλεις στο νότιο Λίβανο κλήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό να εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια τους, καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εντείνονται. Η πρωτεύουσα της επαρχίας Ναμπατιέχ περιλαμβάνεται στην έκκληση αυτή, δείχνοντας ότι μπορεί να προγραμματίζεται μια νέα ισραηλινή επιχείρηση με στόχο την αποδυνάμωση της Χεζμπολάχ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το Ισραήλ βομβάρδισε το κέντρο της Βηρυτού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άνθρωποι, σύμφωνα με το υπουργείο υγείας του Λιβάνου. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν μια ισχυρή έκρηξη σε μια περιοχή κοντά στο κοινοβούλιο, το πιο κοντινό πλήγμα του Ισραήλ στο κέντρο της πόλης.

«Άλλη μια άγρυπνη νύχτα στη Βηρυτό. Μετρώντας τις εκρήξεις που τρέμουν την πόλη. Χωρίς προειδοποιητικές σειρήνες. Χωρίς να γνωρίζουμε τι θα ακολουθήσει. Μόνο αυτή η αβεβαιότητα βρίσκεται μπροστά. Το άγχος και ο φόβος είναι πανταχού παρόντες», δήλωσε η μοναδική συντονίστρια του ΟΗΕ στο Λίβανο, Jeanine Hennis-Plasschaert, στην πλατφόρμα X.

Σημειώνεται ότι η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι πραγματοποίησε επίθεση εναντίον ισραηλινών δυνάμεων στο νότιο Λίβανο, ενώ μια ομάδα πολιτικής άμυνας που σχετίζεται με την οργάνωση ανέφερε ότι επτά μέλη του προσωπικού της, συμπεριλαμβανομένων δύο γιατρών, σκοτώθηκαν κατά την ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό.

Πηγή: news.gr