Ανακαλύπτοντας τον Εαυτό Μας μέσα από τις Γνώμες των Άλλων: Η Εξομολόγηση της Κατερίνας Λέχου
Media

Ανακαλύπτοντας τον Εαυτό Μας μέσα από τις Γνώμες των Άλλων: Η Εξομολόγηση της Κατερίνας Λέχου




Η Κατερίνα Λέχου, φιλοξενούμενη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, μοιράστηκε τη φιλοσοφία της για τη ζωή και την αυτοβελτίωση. Η ηθοποιός αναφέρθηκε στην πρόκληση που αντιμετώπισε με την αυτοπεποίθησή της, αποκαλύπτοντας ότι η γνώμη των άλλων την ταλάνιζε. «Αντιλήφθηκα ότι δίνω πολλή σημασία στις γνώμες των άλλων, όταν κατέρρευσα και έπαθα κρίση πανικού. Στα 35 έπαθα κρίση πανικού και ήμουν τυχερή, γιατί έτσι ξεκίνησα ένα ταξίδι αυτοβελτίωσης», δήλωσε.

«Νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου. Εγώ όταν φτάσω στα 65, δεν θέλω να τρέχω σαν τρελή, να κυνηγάω την ουρά μου. Ακόμα και δυνάμεις να είχα, θα ήθελα να είμαι πιο χαλαρή», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι τα πράγματα είναι σοφά φτιαγμένα από τη φύση.

Η ηθοποιός ανέφερε επίσης την πίεση που αισθάνονται πολλές γυναίκες στην ηλικία των 50. «Οι περισσότεροι την ηλικία των 50 την ζουν λίγο τραυματικά. Νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό μας το έχουν φορέσει. Πρέπει να είσαι εξοικειωμένος με το ότι υπάρχει αρχή, μέση και τέλος. Μετά τα 50, είναι όλα ποιοτικά, γιατί δεν έχεις χρόνο για χάσιμο», τόνισε.

«Στη γυναίκα υπάρχει μία αγωνία να μη γεράσει, ενώ στον άντρα το να έχει κοιλιά ή γκρίζα μαλλιά στα 50 είναι σέξι. Ο σεξισμός είναι κάτι που δεν θα ξεριζωθεί έτσι απλά, αλλά τώρα έχει μπει το νερό στο αυλάκι», ανέφερε παρατηρώντας τη διαφορά στον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι γυναίκες και οι άντρες.

Η Κατερίνα Λέχου, αν και σήμερα προσέχει περισσότερο, αναγνώρισε ότι είχε βιώσει μια διαφορετική πραγματικότητα με τους άλλους. «Όλη μου τη ζωή με κοιτούσαν περίεργα οι γυναίκες. Εξαιτίας του ύψους μου, ήμουν κάτι το αξιοπερίεργο. Εκπαιδεύτηκα και συνήθισα σε αυτό», είπε, δείχνοντας πώς η αυτοπεποίθηση και η αποδοχή του εαυτού συνδέονται με την προσωπική της πορεία.

Πηγή: news.gr