Δώρα Χρυσικού Η δύναμη της αντοχής και της ανθρωπιάς μετά από προκλήσεις
Media

Δώρα Χρυσικού Η δύναμη της αντοχής και της ανθρωπιάς μετά από προκλήσεις




Η Δώρα Χρυσικού μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα Δε Γίνεται» για τις δύσκολες στιγμές που έχει βιώσει στη ζωή της. Αναφέρθηκε στην απόφασή της να μετακομίσει στο εξωτερικό σε πολύ νεαρή ηλικία προκειμένου να ασχοληθεί με το μπαλέτο. «Η πρώτη μάχη ήταν η μοναξιά και το φευγιό από την Ελλάδα σε πολύ μικρή ηλικία. Στα 8 στη Γαλλία, στα 12 στη Γερμανία. Είχα τρέλα με τον χορό. Ήμουν αφηνιασμένη. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, όπως και δεν ήταν εύκολη και η απόφαση των γονιών μου», είπε.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στην εμπειρία της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Το μετέωρο βήμα του πελαργού», σημειώνοντας πώς πήρε τον ρόλο. «Από μια αγγελία που είχε βάλει στην εφημερίδα και έτσι όπως το διάβασα, είχα την τύχη να δει η μάνα μου την περιγραφή. Ήταν σαν να με είδε μπροστά της. Μάλιστα, τους πήρε και τους είπε “αυτό που ψάχνετε, είναι η κόρη μου”. Σίγουρα θα είπαν “θα είναι καμιά τρελή μαμά”, αλλά όταν με είδαν, κατάλαβαν ότι δεν ήταν τρελή».

Η ταινία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και η Δώρα Χρυσικού βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής. «Υπήρχαν φοβερές ιστορίες στη Φλώρινα. Πάνω σε εμένα στηρίχτηκε, γιατί ερέθιζε τα “χρηστά” ήθη των πιστών. Αφορίστηκα με τιμή και καμάρι» ανέφερε για την αντίδραση του κοινού.

Ένα άλλο ιδιαίτερα δύσκολο κεφάλαιο στη ζωή της ήταν όταν αποφάσισε να φιλοξενήσει τρεις νεαρούς πρόσφυγες στο σπίτι της το 2016. «Εκεί ήταν η πρώτη φορά που φοβήθηκα. Το αφήγημα ότι πήρα τρία παιδιά για να τα κακοποιήσω σεξουαλικά ήταν κάτι που με διέλυσε ψυχολογικά. Δεχόμουν τηλεφωνήματα και απειλές…» παραδέχθηκε.

Σήμερα, όπως δήλωσε, αισθάνεται πιο δυνατή: «Πλέον είμαι πάρα πολύ ατσαλωμένη, γιατί έχω αντιμετωπίσει και έναν καρκίνο. Έχω κερδίσει πολύ μπόι με την αρρώστια».

Πηγή: news.gr