Ελεονώρα Μελέτη: Η Σημασία της Ουσίας Πέρα από την Εικόνα
Media

Ελεονώρα Μελέτη: Η Σημασία της Ουσίας Πέρα από την Εικόνα




Η Ελεονώρα Μελέτη εκφράζει τη δυσαρέσκειά της μέσω των social media, αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόσφατη εμφάνισή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε μια εκτενή ανάρτησή της, η παρουσιάστρια αναρωτιέται για την αξία της ουσίας και των σκέψεων που εκφράζονται, σε αντίθεση με την επιφανειακή κριτική σχετικά με την εμφάνισή της.

«Πολλοί θα εστιάσουν σε λεπτομέρειες όπως το αν το πουκάμισό μου είναι κλειστό ή αν με εντυπωσιάζει το στυλ», σημειώνει. Αναφέρεται επίσης στις συγκρίσεις που γίνονται με άλλες εποχές και στις κριτικές σχετικά με την οικονομική της κατάσταση. Η Μελέτη προσθέτει ότι η κοινωνία φαίνεται να έχει ενασχόληση με την εικόνα και όχι με τον λόγο και την ουσία των τοποθετήσεων.

Ωστόσο, παραδέχεται ότι υπάρχουν και «κάποιοι λίγοι» που θα ακούν τον λόγο και θα κατανοούν τη σημασία της συζήτησης. «Αυτοί οι λίγοι είναι αρκετοί για να αξίζει να συνεχιστεί ο διάλογος και οι παρεμβάσεις», τονίζει.

Η δημοσιογράφος Νατάσα Γιάμαλη και η συνάδελφος Γεωργία Κακή ανέφεραν επίσης το ζήτημα του σεξισμού σε σχετική εκπομπή, σημειώνοντας την ανάγκη η κοινωνία να προχωρήσει σε μια πιο ειλικρινή αναγνώριση των θεμάτων αυτών.

Η Ελεονώρα Μελέτη καταλήγει, υπενθυμίζοντας ότι η αλλαγή θα προέλθει μόνο αν όλοι κατανοήσουμε τη θέση μας και το πώς τα σχόλια που κάνουμε για τους άλλους αντανακλούν τις δικές μας εσωτερικές αντιλήψεις.

Πηγή: news.gr