Η Κλινική Κατάθλιψη Μπορεί Να Αγγίξει Κανέναν Ανεξαρτήτως Χαρακτήρα
Media

Η Κλινική Κατάθλιψη Μπορεί Να Αγγίξει Κανέναν Ανεξαρτήτως Χαρακτήρα




Ο Αντώνης Καφετζόπουλος, καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά», μίλησε ανοιχτά για την κλινική κατάθλιψη με την οποία έχει διαγνωστεί. «Είμαι μελαγχολικός άνθρωπος, διαγνωσμένος με κλινική κατάθλιψη. Νομίζω ότι την πέρασα, αλλά οι σοφοί ψυχίατροι λένε ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να είσαι στην τσίλια μέχρι το τέλος της ζωής σου. Μπορεί να νομίζεις ότι πέρασε, αλλά να μην πέρασε και να προσέχεις λίγο» εξήγησε.

Η εμπειρία του Καφετζόπουλου τον οδήγησε να υπογραμμίσει τη σημασία της αυτοπαρακολούθησης: «Καλό είναι να προσέχουν και οι γύρω του, αλλά νομίζω ότι ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος είναι αυτός που πρέπει να τσεκάρει τον εαυτό του κάθε τόσο για το αν έχει επιστρέψει το τέρας».

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι οι κωμικοί ηθοποιοί, συχνά, είναι αυτοί που πλήττονται από τέτοιες καταστάσεις, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που να οδηγούν στη θλίψη. «Μάλλον είναι σύμπτωση ότι οι περισσότεροι είναι κωμικοί ηθοποιοί. Δεν χρειάζεται να είσαι ευαίσθητος για να πάθεις κλινική κατάθλιψη. Νομίζω ότι αυτός είναι μύθος. Μπορεί να το πάθει ο καθένας κι ο πιο αναίσθητος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: news.gr