Χαμηλές Τιμές Εκκίνησης Πετρελαίου Θέρμανσης για τον Χειμώνα 2023
Οικονομία

Χαμηλές Τιμές Εκκίνησης Πετρελαίου Θέρμανσης για τον Χειμώνα 2023




Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις της αγοράς, η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης σήμερα, 15 Οκτωβρίου, αναμένεται να φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2022. Περίπου, η μέση τιμή στην Αττική προβλέπεται να κυμανθεί μεταξύ 1,15 και 1,17 ευρώ το λίτρο, με αυξημένες τιμές στην περιφέρεια και τα νησιά λόγω των μεταφορικών εξόδων.

Πηγές από την αγορά υποδεικνύουν ότι τα δεδομένα καταναλώσεων από τον Απρίλιο, όταν έληξε η περίοδος θέρμανσης, δείχνουν ότι οι περισσότερες νοικοκυριά δεν έχουν αποθηκεύσει καύσιμα για τον επερχόμενο χειμώνα. Αν και ο καιρός δεν έχει επιβάλει την αγορά πετρελαίου αυτή τη στιγμή, οι καταναλωτές που ανησυχούν για πιθανή αύξηση των διεθνών τιμών πιθανόν να προχωρήσουν σε παραγγελίες σύντομα.

Πέρυσι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης, η πανελλαδική μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ήταν 1,425 ευρώ το λίτρο κατά την αρχή της περιόδου, ενώ στην Αττική ήταν 1,4 ευρώ. Το 2022, οι αντίστοιχες τιμές ήταν 1,409 ευρώ πανελλαδικά και 1,379 ευρώ στην Αττική.

Η Shell ανακοίνωσε προσφορές για τους καταναλωτές που θα αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης αξίας άνω των 500 ευρώ. Συγκεκριμένα, όσοι χρησιμοποιήσουν τις κάρτες yellow της Τράπεζας Πειραιώς θα έχουν κέρδος 6% με πιστωτική κάρτα ή προπληρωμένη και 3% με χρεωστική. Επίσης, οι καταναλωτές που θα κάνουν χρήση του προγράμματος go4more της Εθνικής Τράπεζας θα απολαύσουν κέρδος 2% με πιστωτική κάρτα και 1% με χρεωστική, ενώ ανάλογη προσφορά προσφέρει και η Alpha Bank με τις κάρτες Energy Mastercard, που παρέχουν 3% κέρδος.

Η AVIN, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και το πρόγραμμα επιβράβευσης Go For More, προσφέρει 6% κέρδος σε πόντους Go For More για αγορές με πιστωτικές κάρτες, καθώς και 3% για αγορές με χρεωστικές κάρτες της Εθνικής Τράπεζας.

Πηγή: news.gr