Εκπαιδευτική Ευκαιρία για Εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα Μέσω Πράσινων Δεξιοτήτων
Οικονομία

Εκπαιδευτική Ευκαιρία για Εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα Μέσω Πράσινων Δεξιοτήτων




Λήγει σήμερα Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024, στις 23:59, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων, που απευθύνεται σε 75.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Ενδεικτικό του σφοδρού ενδιαφέροντος είναι ότι μέχρι σήμερα έχουν ήδη υποβληθεί 83.835 αιτήσεις από εργαζομένους που επιθυμούν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες.

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) έχει προγραμματίσει αυτή τη δράση στο πλαίσιο του μεγαλύτερου σχεδίου Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης που έχει υλοποιηθεί ποτέ στη χώρα. Σκοπός του προγράμματος είναι η κατάρτιση και πιστοποίηση 500.000 ανέργων και εργαζομένων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Next Generation EU) και στοχεύει στην αναβάθμιση των γνώσεων και ικανοτήτων των εργαζομένων σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, ιδίως στο πεδίο της πράσινης μετάβασης. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 80 ωρών, το οποίο θα συνδυάζει διά ζώσης και διαδικτυακή εκπαίδευση.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πιστοποιηθούν, μέσω επιταγών πιστοποίησης, και, εφόσον επιτύχουν, θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 400 ευρώ (μικτά). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/katartisi-ergazomenon.

Μετά την εξέταση των αιτήσεων, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα ενταχθούν στο μητρώο ωφελουμένων, επιλέγοντας το πρόγραμμα κατάρτισης που τους ενδιαφέρει από μια λίστα που περιλαμβάνει περισσότερα από 600 προγράμματα, προσφερόμενα από πάνω από 200 παρόχους Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Πηγή: news.gr