Ενημέρωση Ομοσπονδίας Ταξί για Παραλαβή Αυτοκόλλητων Ταμπελών από την ΑΑΔΕ
Οικονομία

Ενημέρωση Ομοσπονδίας Ταξί για Παραλαβή Αυτοκόλλητων Ταμπελών από την ΑΑΔΕ




Με επιστολή του, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ενημέρωσε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί σχετικά με την παραλαβή αυτοκόλλητων ταμπελών. Οι ταμπέλες, οι οποίες παρήχθησαν με έξοδα της Αρχής, σκοπεύουν να ενημερώσουν τους επιβάτες για την υποχρέωση των οδηγών να εκδίδουν αποδείξεις και να δέχονται πληρωμές μέσω κάρτας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί έχει προθεσμία μέχρι τις 5/10 να ενημερώσει την ΑΑΔΕ για τον τρόπο παραλαβής των ταμπελών και τα στοιχεία του υπεύθυνου παραλαβής. Αν η Ομοσπονδία αρνηθεί να παραλάβει τις ταμπέλες ή αν παρέλθει η προθεσμία, η υποχρέωση θα περάσει στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Σε περίπτωση που τα σωματεία δεν παραλάβουν τις ταμπέλες, έχουν δέκα ημέρες από την άρνηση ή την παρέλευση της προθεσμίας για να γνωστοποιήσουν στην ΑΑΔΕ τον τρόπο παραλαβής και τα στοιχεία του υπεύθυνου. Εφόσον παραληφθούν οι ταμπέλες, τα σωματεία οφείλουν να τις επικολλήσουν στα ταξί εντός τριών εβδομάδων.

Αν και τα πρωτοβάθμια σωματεία αρνηθούν την παραλαβή ή δεν τηρηθούν οι προθεσμίες, οι υπόχρεοι θα είναι υποχρεωμένοι να φτιάξουν οι ίδιοι τις αυτοκόλλητες ταμπέλες, με δικά τους έξοδα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της σχετικής υπουργικής απόφασης, και να τις επικολλήσουν στα οχήματά τους.

Πηγή: news.gr