Καταστροφές στην Ηλεία από ανεμοστρόβιλο κατά την κακοκαιρία Κασσάνδρα
Οικονομία

Καταστροφές στην Ηλεία από ανεμοστρόβιλο κατά την κακοκαιρία Κασσάνδρα




Η κακοκαιρία Κασσάνδρα προκάλεσε σοβαρές καταστροφές στην Ηλεία, πλήττοντας κυρίως την περιοχή του Αγίου Ανδρέα Κατακόλου, το Κορακοχώρι, το Λεβεντοχώρι και το Σκουροχώρι, όπου ο ανεμοστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα και η βροχή δεν έφερε προβλήματα, οι ζημιές από το φαινόμενο είναι σημαντικές.

Η πορεία του ανεμοστρόβιλου, σύμφωνα με αναφορές του ilialive.gr, ήταν διαφορετική από άλλες φορές, καθώς αυτή τη φορά κινήθηκε πίσω από το βουνό του Κατακόλου αντί να περάσει από το λιμάνι. Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ζημιές εντοπίζονται κυρίως σε δέντρα, ενώ οι καταστροφές σε σπίτια είναι λιγότερες.

Στον Αγιο Ανδρέα, δέντρα έσπασαν και προκάλεσαν κλειστά οδοστρώματα, ενώ σε Λεβεντοχώρι και Σκουροχώρι παρατηρήθηκαν ξεριζωμένα ελαιόδεντρα. Επιπλέον, έχουν καταγραφεί ζημιές σε κατοικίες σε περιοχές όπως ο Αγ. Ανδρέας και το Σκουροχώρι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο Δήμος Πύργου κλήθηκαν να παρέμβουν για την αποκατάσταση της κατάστασης.

Πηγή: news.gr