Κατάθεση προσφοράς για την παραχώρηση του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας από την κοινοπραξία Fraport AG και Delta Airport Investments
Οικονομία

Κατάθεση προσφοράς για την παραχώρηση του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας από την κοινοπραξία Fraport AG και Delta Airport Investments




Η αξιολόγηση της προσφοράς για την παραχώρηση του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βας. Κωνσταντακόπουλος» θα ξεκινήσει άμεσα, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Στόχος είναι η ανακήρυξη του Προτιμητέου Επενδυτή μέχρι το τέλος του 2024.

Η κοινοπραξία που κατέθεσε την προσφορά αποτελείται από την γερμανική εταιρεία Fraport AG, την ελληνική Delta Airport Investments Α.Ε. (Όμιλος Κοπελούζου) και την ημεδαπή Πηλέας Α.Ε. Η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά το δικαίωμα διοίκησης, διαχείρισης, λειτουργίας, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης του αεροδρομίου.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μεγάλοι τεχνικοί όμιλοι από τη χώρα και διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο τομέα των αεροδρομίων. Ο βασικός στόχος του Υπερταμείου/Growthfund μέσα από την παραχώρηση του αεροδρομίου είναι η υλοποίηση σειράς επενδύσεων που θα περιλαμβάνονται σε ένα ολοκληρωμένο business plan, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υποδομές του αεροδρομίου και να προσφερθούν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Επιπλέον, το Υπερταμείο/Growthfund θα αποκτήσει ποσοστό 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που θα παραχωρηθεί, με στόχο την εξασφάλιση της συνέχειας και της γρήγορης προώθησης του έργου, το οποίο αναμένεται να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή της Μεσσηνίας και ευρύτερα στη νότια Πελοπόννησο.

Πηγή: news.gr