Καταβολή Επιδομάτων Παιδιού Πληροφορίες σχετικά με τις Δόσεις και τις Αιτήσεις
Οικονομία

Καταβολή Επιδομάτων Παιδιού Πληροφορίες σχετικά με τις Δόσεις και τις Αιτήσεις




Ανοικτή παραμένει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού, επιτρέποντας στους δικαιούχους να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ ή μέσω του διαδικτυακού τόπου ΟΠΕΚΑ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να καταχωρήσουν στην αίτηση Α21 τα εξαρτώμενα τέκνα τους, καθώς και το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, το οποίο θα υπολογιστεί βάσει των εισοδημάτων του φορολογικού έτους 2022. Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος για το τρέχον έτος, για τον υπολογισμό του επιδόματος θα λαμβάνονται υπόψη και τα εισοδήματα του 2023.

Ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού, απαιτείται οι εξαρτώμενοι να φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, από το προνήπιο έως το Γυμνάσιο, με επάρκεια φοίτησης. Στην ηλεκτρονική αίτηση, θα πρέπει να δηλωθούν τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, η τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου. Εάν δεν διασταυρωθούν τα στοιχεία, ο αιτών θα χρειαστεί να επισυνάψει το απαραίτητο δικαιολογητικό.

Δικαιούχοι του επιδόματος μπορεί να είναι Έλληνες πολίτες, ομογενείς, πολίτες της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα, ανιθαγενείς, δικαιούχοι ανθρωπιστικού καθεστώτος και πολίτες άλλων κρατών.

Μέχρι σήμερα έχει γίνει η καταβολή των τεσσάρων πρώτων δόσεων στους δικαιούχους. Η επόμενη, πέμπτη δόση, αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς τους την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου. Η έκτη δόση προγραμματίζεται να καταβληθεί πριν από τα Χριστούγεννα, πιθανότατα μεταξύ 20 και 23 Δεκεμβρίου.

Πηγή: news.gr