Μείωση Τιμών σε Βασικά Προϊόντα από τις Αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας
Οικονομία

Μείωση Τιμών σε Βασικά Προϊόντα από τις Αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας




Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ προχωρούν σε μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα, ανταποκρινόμενες στην πρόσκληση του υπουργείου Ανάπτυξης. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, αναμένονται μειώσεις τιμών από 6% έως 15% για 120 κωδικούς προϊόντων. Παράλληλα, σταδιακά, θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία περισσότεροι από 600 κωδικοί διαφορετικών προμηθευτών, μέλη του ΣΕΒΤ, του ΕΣΒΕΠ και άλλων φορέων.

Η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ) ανακοίνωσε πως η εφαρμογή της μείωσης τιμών έχει ήδη ξεκινήσει στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Οι προμηθευτές τροφίμων και επωνύμων καταναλωτικών προϊόντων έχουν ανταποκριθεί θετικά στην πρωτοβουλία που προτάθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΙΕΛΚΑ και άλλων εταιρειών σχετικών μετρήσεων, η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού τροφίμων τους τελευταίους μήνες, ειδικά στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ, έχει γίνει σταθερή πραγματικότητα. Με την τρέχουσα πρωτοβουλία αναμένεται να υπάρξει επιπλέον αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στα καταναλωτικά προϊόντα.

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν ήδη ενημερώσει την γενική γραμματεία Εμπορίου σχετικά με τις λίστες των κωδικών προϊόντων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία. Η αρχική εφαρμογή της μείωσης περιλαμβάνει 120 προϊόντα και οι μειωμένες τιμές τους αναμένονται μέχρι το τέλος του μήνα.

Πηγή: news.gr