Νέες Τεχνολογίες στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης
Οικονομία

Νέες Τεχνολογίες στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης




Ο Δρ. Γεώργιος Βασταρδής, MD, PhD, Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, μας ενημερώνει για την Ελάχιστα Επεμβατική και Ενδοσκοπική Χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης, που χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνικές για την αντιμετώπιση όλων των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης. Οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται με μικρές τομές δέρματος (περίπου 1 cm) και τη χρήση μικροτεχνικών υπό μεγέθυνση, με αποτέλεσμα τη μείωση της αιμορραγίας και τη διατήρηση των παρακείμενων ιστών, επιτυγχάνοντας άρτιο χειρουργικό αποτέλεσμα.

Η διαδικασία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την επισκληρίδιο έγχυση και την διατρηματική έγχυση στις νευρικές ρίζες, οι οποίες εκτελούνται υπό ακτινοσκοπική καθοδήγηση. Επιπλέον, η θερμική ή χημική εξάχνωση του πυρήνα του μεσοσπονδύλιου δίσκου (δισκοπλαστική) και η ενδοσκοπική θεραπεία περιλαμβάνουν την απομάκρυση της κήλης του δίσκου.

Συνέχεια, οι προαναφερθείσες τεχνικές ακολουθούνται από ριζοτομή για την αντιμετώπιση του πόνου στη μέση που προέρχεται από αρθρίτιδα ή φλεγμονή των οπίσθιων αρθρώσεων, καθώς και από αποσυμπιέσεις σε περιπτώσεις κεντρικής στένωσης της σπονδυλικής στήλης με χρήση θρηδοποίησης ή ημιπεταλεκτομής.

Επιπλέον, σε περιπτώσεις σταθερών καταγμάτων της σπονδυλικής στήλης, εφαρμόζεται διαδερμική κυφοπλαστική, που περιλαμβάνει εσωτερική ανάταξη και σταθεροποίηση χωρίς την ανάγκη μετάγγισης αίματος. Σε περιπτώσεις που απαιτείται μεγαλύτερη αποσυμπίεση, η διαδικασία γίνεται διαδερμικά ή μικροεπεμβατικά με τη χρήση ειδικών τεχνολογιών καθοδήγησης.

Η Κλινική Ενδοσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική, όπου διευθυντής είναι ο Δρ. Βασταρδής, θεωρείται πιστοποιημένο Κέντρο Αριστείας στον τομέα αυτό. Ο Δρ. Βασταρδής συγκαταλέγεται στους κορυφαίους διεθνώς εκπαιδευτές της Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης και συνεχίζει να καινοτομεί σε αυτόν τον τομέα.

Πηγή: news.gr