Σημαντική Πρόοδος στο Ελληνικό Χρηματοπιστωτικό Σύστημα μέσω της Αποκρατικοποίησης της Εθνικής Τράπεζας
Οικονομία

Σημαντική Πρόοδος στο Ελληνικό Χρηματοπιστωτικό Σύστημα μέσω της Αποκρατικοποίησης της Εθνικής Τράπεζας




Συγχαρητήρια απηύθυνε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Παύλο Μυλωνά, και τον ομόλογό του στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Ηλία Ξηρουχάκη, για την επιτυχή διάθεση του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι η συναλλαγή αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία αποκρατικοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με τη δήλωση του διοικητή, «η Τράπεζα της Ελλάδος χαιρετίζει την ολοκλήρωση της διάθεσης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) του 10% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Η σημαντική συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επενδυτών αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια».

Πέρα από αυτό, η συναλλαγή αντανακλά επίσης τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις θετικές προοπτικές του, γεγονός που κατέστησε εφικτή την επιτυχή διάθεση από το ΤΧΣ.

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας, ειδικότερα στους κ.κ. Ηλία Ξηρουχάκη και Παύλο Μυλωνά» πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.

Πηγή: news.gr