Τίτλος: Συντρίβεται το κύκλωμα διαφθοράς στη ΔΟΥ Κέρκυρας με τη σύλληψη υπαλλήλων και λογιστών
Οικονομία

Τίτλος: Συντρίβεται το κύκλωμα διαφθοράς στη ΔΟΥ Κέρκυρας με τη σύλληψη υπαλλήλων και λογιστών




Εξαρθρώθηκε ένα κύκλωμα διαφθοράς που εμπλέκει υπαλλήλους της ΔΟΥ Κέρκυρας και λογιστές, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός τόνισε τη δέσμευση του Υπουργείου Οικονομικών να μην υποχωρήσει σε φαινόμενα διαφθοράς, αναφερόμενος και στην πρόσφατη περίπτωση της Χαλκίδας. Δήλωσε πως οι φορολογούμενοι έχουν την απαίτηση για δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα από τις υπηρεσίες, καθώς και ότι η ανοχή σε τέτοιες πρακτικές δεν είναι αποδεκτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω ο υποδιευθυντής και τρεις υπάλληλοι της ΔΟΥ Κέρκυρας, κατόπιν καταγγελίας από την ΑΑΔΕ. Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε ότι η υπηρεσία του δεν δείχνει κανένα σημάδι ανοχής απέναντι στη διαφθορά και ότι κάθε φορά που εντοπίζονται ενδείξεις διαφθοράς, η κατάσταση παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη. «Ουδείς είναι υπεράνω του όρκου που έχει δώσει να υπηρετεί το νόμο και το δημόσιο συμφέρον», πρόσθεσε.

Η ΑΑΔΕ αντέδρασε γρήγορα και αποφασιστικά στην υπόθεση, όπως έκανε και στο παρελθόν, και εργάζεται καθημερινά για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. «Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!» υπογράμμισε ο Χατζηδάκης.

Πηγή: news.gr