Βιομηχανικές επενδύσεις τριών δισεκατομμυρίων ευρώ για τον παραγωγικό μετασχηματισμό της Ελλάδας
Οικονομία

Βιομηχανικές επενδύσεις τριών δισεκατομμυρίων ευρώ για τον παραγωγικό μετασχηματισμό της Ελλάδας




Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις πρόσφατες μειώσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ ότι η τρέχουσα κατάσταση του πληθωρισμού στα τρόφιμα είναι σημαντικά βελτιωμένη, καθώς έχει μειωθεί στο 3% από το 10,4% που ήταν πέρσι. Επιπλέον, σημείωσε ότι η αύξηση της τιμής του λαδιού, που φτάνει το 60% σε σύγκριση με πέρσι, επηρεάζει αυτή την κατάσταση. Υπογράμμισε ότι υπάρχουν προϊόντα που οι τιμές τους έχουν μειωθεί, αν και υπάρχουν και άλλα που έχουν αυξηθεί λόγω αυξημένης ζήτησης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την προώθηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου στην Ελλάδα, ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την επιθυμία να υπάρξει ένας μετασχηματισμός της οικονομίας που θα εστιάζει στην καινοτομία και την ενίσχυση της βιομηχανίας, προκειμένου να καταστεί η χώρα πιο ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, σημείωσε ότι για να διατηρηθεί ο τουρισμός σε υψηλά επίπεδα, απαιτείται ενίσχυση της βιομηχανίας με ανταγωνιστικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές.

Ο υπουργός δήλωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης να επενδύσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ στην εγχώρια βιομηχανία κατά την επόμενη τριετία, με έμφαση σε επενδύσεις άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και στις παραμεθόριες περιοχές. Επίσης, προανήγγειλε τη δυνατότητα ψηφιοποίησης διαδικασιών και μεταρρυθμίσεων σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία.

«Η μείωση του εμπορικού ελλείμματος θα μας επιτρέψει να μειώσουμε τους φόρους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των εισοδημάτων και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών», πρόσθεσε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για τη στρατηγική της Πολιτείας να στηρίξει υπεύθυνα τους επιχειρηματίες και τους καταναλωτές στην αγορά προϊόντων που τους συμφέρουν.

Πηγή: news.gr