Αυξημένη Συμμετοχή στις Εκλογές για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ
Πολιτική

Αυξημένη Συμμετοχή στις Εκλογές για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ




Αύξηση της συμμετοχής παρατηρείται στις εκλογές για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι τις 11 το πρωί είχαν ψηφίσει 65.671 φίλοι και μέλη, αριθμός αυξημένος κατά 29% σε σύγκριση με την αντίστοιχη διαδικασία του 2021. Στις πρώτες δύο ώρες της εκλογικής διαδικασίας, 18.000 πολίτες είχαν ήδη ψηφίσει.

Η διαδικασία προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ, εκτός και αν η ΕΔΕΚΑΠ αποφασίσει να παρατείνει την εκλογική διαδικασία λόγω της συνεχούς προσέλευσης ψηφοφόρων, ιδιαίτερα στα μεγάλα εκλογικά κέντρα στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος, καθώς και όποιοι άλλοι πολίτες άνω των 16 ετών επιθυμούν να συμμετάσχουν, εφόσον δηλώσουν την επιθυμία τους στο εκλογικό κέντρο και υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος.

Όσοι συμμετάσχουν θα πρέπει να πληρώσουν το ποσό των 3 ευρώ και να φέρουν μαζί τους κάποιο έγγραφο ταυτοποίησης, όπως αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει τους υποψηφίους σε αλφαβητική σειρά: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης, στους οποίους οι ψηφοφόροι μπορούν να σημειώσουν σταυρό προτίμησης.

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων, και αν αυτό δεν επιτευχθεί, οι δύο πρώτοι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν σε δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή, 13 Οκτωβρίου. Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Πηγή: news.gr