Αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ με Όραμα και Συλλογικότητα
Πολιτική

Αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ με Όραμα και Συλλογικότητα




Σήμερα, 19 Οκτωβρίου, ο Σωκράτης Φάμελλος, υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πραγματοποιεί μια σειρά επισκέψεων στον Πύργο Ηλείας, μετά από μία ομιλία στην Πάτρα. Στη διάρκεια της ομιλίας του, υπογράμμισε ότι η ανάγκη για έναν σύγχρονο και αξιόπιστο ΣΥΡΙΖΑ πηγάζει από την ιστορία και τις αξίες των αγωνιστών της Αριστεράς, οι οποίες πάντα προέβλεπαν ότι οι σημαντικές αλλαγές συντελούνται μέσα από την αντίσταση του λαού.

Σχολίασε την εσωκομματική κατάσταση, επαναλαμβάνοντας τη θέση του, ότι οι διαδικασίες του κόμματος πρέπει να είναι ανοιχτές προς όλα τα μέλη και πως δεν επιθυγούσαν να οδηγηθούν προς μομφές. «Ζητήσαμε να μην πάμε σε αυτή τη διαδικασία», είπε. Ο Φάμελλος τόνισε πως η προσωπική του εκτίμηση είναι ότι υπήρξε «ξεκάθαρη πολιτική ανεπάρκεια» και ότι στα μέλη του κόμματος δεν μπορεί να επιβληθεί η ευθύνη για τα λάθη που έχουν γίνει.

Έκανε αναφορές στην αναγκαιότητα της προστασίας και ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν επιθυμούν ένα κόμμα που να λειτουργεί ως μονοπρόσωπη εταιρεία. «Εμείς θέλουμε να προστατεύσουμε το σπίτι μας», δήλωσε, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και την ενότητα. Η εσωκομματική συζήτηση πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα ώστε το κόμμα να προχωρήσει προς την κοινωνία, σε συνεργασία με παραγωγούς και νέους, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα.

Καταλήγοντας, κάλεσε όλους να ενωθούν, προτάσσοντας το «μαζί» πάνω από το «εγώ», για να ενδυναμώσουν και τη συλλογικότητα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Αριστεράς σε γενικότερο επίπεδο.

Πηγή: news.gr