Αναγκαία οι αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ για μια αξιόπιστη προοδευτική κατεύθυνση
Πολιτική

Αναγκαία οι αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ για μια αξιόπιστη προοδευτική κατεύθυνση




Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε για τις εσωκομματικές εξελίξεις του κόμματος και την επόμενη μέρα, τονίζοντας ότι «ήρθε η ώρα για τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει σελίδα». Κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για λανθασμένες κινήσεις που, όπως υποστήριξε, έχουν απαξιώσει το κόμμα και σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει σοβαρός και αξιόπιστος».

Μιλώντας για την υποψηφιότητά του, ανέφερε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη, διευκρινίζοντας τα τυπικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται, όπως η δήλωση Πόθεν έσχες και οι υπογραφές. Επίσης, αναφέρθηκε στην προεκλογική του εκστρατεία, λέγοντας ότι στη βάση του κόμματος υπάρχει ανακούφιση και υπενθύμισε ότι υπάρχει περιθώριο εγγραφών μέχρι τις 25 Οκτωβρίου για να συμμετάσχουν οι πολίτες στις διαδικασίες.

Σε σχέση με τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις, ο κ. Φάμελλος διατύπωσε τη θέση ότι η πολυφωνία μπορεί να οδηγήσει σε παραφωνία, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα μπορεί να έχει ενιαία φωνή. Ανέφερε ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν μέσω συμμετοχής όλων στη βάση του κόμματος, χωρίς μομφές. Όσον αφορά τις κατηγορίες που εκτόξευσε ο κ. Κασσελάκης κατά των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, ο Φάμελλος τις χαρακτήρισε «παραμύθι» και υποστήριξε ότι «το θύμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν κάποιος να κατηγορεί τα μέλη του κόμματος του για διαπλοκή, ενώ ταυτόχρονα να επιθυμεί να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε πως ο Κασσελάκης έχει κάνει «τραγικά πολιτικά λάθη» με αποτέλεσμα τον περιορισμό του κόμματος κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του. Σύμφωνα με τον Φάμελλο, αυτά τα λάθη στέρησαν από την κοινωνία έναν δυνατό ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος επισήμανε τις δύο βασικές παρακαταθήκες του κόμματος: τις αξίες και την ηθική της Αριστεράς, καθώς και την κληρονομιά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Για τον Φάμελλο, είναι κρίσιμο ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι μόνο αντιπολίτευση, αλλά να διεκδικεί και την εξουσία. Στο πλαίσιο αυτό, επιθυμεί να προσεγγίσει και δημιουργικούς πολίτες που απομακρύνονται από την πολιτική, καθώς και άλλα κόμματα που αναζητούν προοδευτική διέξοδο, επισημαίνοντας ότι «αυτό που ζούμε στην Ελλάδα δεν πάει άλλο».

Πηγή: news.gr