Ανεπαρκής Προετοιμασία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις Πυρκαγιές και η Αντίκτυπος στην Κοινωνία
Πολιτική

Ανεπαρκής Προετοιμασία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις Πυρκαγιές και η Αντίκτυπος στην Κοινωνία




Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαβεβαίωνε ότι είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Ωστόσο, πρόσφατα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας υπάρχουν “στενοί δρόμοι” που δυσκολεύουν την κατάσταση. Αυτή η διαπίστωση, που ήρθε στα τέλη της αντιπυρικής περιόδου, προκάλεσε εύλογες απορίες και επικρίσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζει ότι η κυβέρνηση φαίνεται να αποποιείται τις ευθύνες της, κάνοντας λόγο για εξαιρετική προετοιμασία. Αναφέρει επίσης ότι η ρητορική του κ. Μαρινάκη σχετικά με τον πρόσφατο θάνατο του μετανάστη στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα επιβεβαιώνει μια επικίνδυνη τακτική που μπορεί να ενισχύσει τον ρατσισμό και τη βία, υπονοώντας ότι αυτή η προσέγγιση στοχεύει στο να ικανοποιήσει την άκρα Δεξιά.

Η ανησυχία για την αύξηση της ρητορικής μίσους είναι προφανής, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί τα δύσκολα ερωτήματα με τρόπο που οδηγεί σε επικίνδυνες καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια των πολιτών και η αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων παραμένουν κεντρικά ζητήματα της δημόσιας συζήτησης.

Πηγή: news.gr