Αντιπαράθεση για τις δηλώσεις βουλευτή σχετικά με στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση
Πολιτική

Αντιπαράθεση για τις δηλώσεις βουλευτή σχετικά με στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση




Η έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου προκλήθηκε μετά τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Παππά, ο οποίος ζήτησε την τιμωρία ενός στρατιώτη που συμμετείχε σε αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα. Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκρίνισε ότι οι απόψεις του Π. Παππά δεν εκφράζουν την επίσημη θέση του κόμματος, προσθέτοντας ότι δεν στερούνται οι κληρωτοί στρατιώτες των πολιτικών τους δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Η συμμετοχή στρατιωτών σε πορείες έχει μια μακρά παράδοση στη χώρα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις συγκεντρώσεις του Πολυτεχνείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μαζί με άλλες αριστερές δυνάμεις, στηρίζει εδώ και χρόνια τα δικαιώματα των στρατευμένων.

Ο Πέτρος Παππάς είχε αναφερθεί σε αθλητική εκπομπή στο One Channel, όπου χαρακτήρισε «αδιανόητο» το γεγονός αυτό, επισημαίνοντας ότι «ο στρατός πρέπει να υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες» και ελπίζοντας σε «πειθαρχική ποινή» για τον εν λόγω στρατιώτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στρατιώτες δεν πρέπει να συμμετέχουν σε πολιτικές εκδηλώσεις με τη στολή τους, καθώς αυτό μπορεί να εκτρέψει την κατάσταση.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη διασφάλισης της ηρεμίας και ακεραιότητας της χώρας, τονίζοντας ότι στον στρατό υπάρχει ιεραρχία και συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει να τηρούνται χωρίς διαπραγμάτευση.

Πηγή: news.gr