Απαλή αναδρομή στη ζωή και την κληρονομιά της Φώφης Γεννηματά
Πολιτική

Απαλή αναδρομή στη ζωή και την κληρονομιά της Φώφης Γεννηματά




Η σημερινή εκδήλωση στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών είχε σκοπό να τιμήσει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καθώς συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τον θάνατό της. Ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης, τα παιδιά της και πολλοί φίλοι και συνεργάτες από το πολιτικό της περιβάλλον παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο, που οργανώθηκε με την παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επισημάνθηκε η σημαντική συνεισφορά της Γεννηματά στην πολιτική ζωή της χώρας. Ένα υψηλόβαθμο μέλος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η Γεννηματά «κράτησε όρθια την παράταξη στα δύσκολα πέτρινα χρόνια», τονίζοντας τον καθοριστικό της ρόλο στη διατήρηση του ΠΑΣΟΚ ζωντανού και αισιόδοξου για το μέλλον.

Επίσης, τιμήθηκε η μνήμη της για την γενναία της μάχη με τον καρκίνο, έχοντας διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 2008. Παρά την υποτροπή της ασθένειας το 2021, η Γεννηματά παρέμεινε σύμβολο δύναμης και αγώνα για την πρόληψη του καρκίνου. Έφυγε από τη ζωή στις 25 Οκτωβρίου 2021, αφήνοντας πίσω της μια σπουδαία πολιτική κληρονομιά. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2021 με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν επίσης σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων, όπως οι Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γιώργος Παπανδρέου, Χάρης Δούκας, Άννα Διαμαντοπούλου, Παύλος Γερουλάνος και άλλοι.

Πηγή: news.gr