Αποφασιστική Πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ για την Πορεία προς το Μέλλον
Πολιτική

Αποφασιστική Πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ για την Πορεία προς το Μέλλον




Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που αναλήφθηκε το Σάββατο, δημοσιεύτηκε με την πληροφορία ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος». Οι πηγές του κόμματος επισημαίνουν ότι «η απόφαση ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία», τονίζοντας ότι το όργανο συνεδρίασε με απαρτία, παρά τις αντικαταστατικές ενέργειες που έχουν παρατηρηθεί.

Η εξώδικη διαμαρτυρία του πρώην προεδρου προς την Κεντρική Επιτροπή χαρακτηρίζεται ως πράξη πρωτοφανής και αντίθετη στις θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων. Εκτός αυτού, η προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής έντασης κρίνεται επικίνδυνη για την συνολική εικόνα του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προγραμματίζει τη διαδικασία ανασύστασής του, με το συνέδριο προγραμματισμένο για τις 8-10 Νοεμβρίου 2024 και την εκλογή νέου προεδρου και Κεντρικής Επιτροπής στις 24 Νοεμβρίου. Η πορεία προς τις εκλογές θα πρέπει να γίνει με συλλογικό πνεύμα και την τήρηση των αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων.

Η Κεντρική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μπροστά, με στόχο την ενότητα και τη στήριξη των αναγκών και προσδοκιών της ελληνικής κοινωνίας. Η συλλογική και πολιτική λειτουργία θεωρείται καίριας σημασίας για την εγγύηση της ενότητας και της προοπτικής του κόμματος, προκειμένου να δυναμώσει τη θέση του και να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο.

Καταδικάζονται οι κατηγορίες για διαπλοκή και άλλες πράξεις που πλήττουν την αξιοπιστία του κινήματος, οι οποίες δεν συνάδουν με τις αξίες των μελών που κατέχουν ή διεκδικούν θέσεις ευθύνης.

Η συνεχιζόμενη προσπάθεια εξωστρέφειας είναι αναγκαία, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορεί να εστιάζει μόνο στους εσωτερικούς του διαξιφισμούς, αλλά οφείλει να αναπτύσσει δράσεις σε σημαντικά κοινωνικά και εθνικά ζητήματα, με σκοπό την προοδευτική αντεπίθεση και ανατροπή των κυβερνητικών πολιτικών.

Πηγή: news.gr