Απόστολος Γκλέτσος: Δηλώνει υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και επικρίνει Κασσελάκη
Πολιτική

Απόστολος Γκλέτσος: Δηλώνει υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και επικρίνει Κασσελάκη




Ο Απόστολος Γκλέτσος εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητά του ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι συγκεντρώνει τις 30 απαραίτητες υπογραφές. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ανέφερε ότι έχει ήδη φτάσει σε αρκετές υπογραφές τηλεφωνικά και ότι προγραμματίζει να καταθέσει την υποψηφιότητά του πριν τη διαδικασία που λήγει στις 24 Οκτωβρίου.

Σε σχέση με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Γκλέτσος χαρακτήρισε την ανάρτησή του «φοβισμένη» και υποστήριξε ότι ο Κασσελάκης δεν δείχνει να επιθυμεί την αλλαγή στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα ενδιαφέρεται για τη χρηματοδότηση του κόμματος. «Αφού δεν θέλει το παλιό, γιατί δεν φτιάχνει ένα νέο κόμμα;», αναρωτήθηκε, τονίζοντας την άποψή του ότι ο Κασσελάκης υπερασπίζεται τη διαπλοκή.

Επιπλέον, αναφερόμενος σε ενδεχόμενη εκλογή του Κασσελάκη, δήλωσε ότι αν γίνει αυτό, θα αποχωρήσει από το κόμμα. Επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να μείνει στο ίδιο κόμμα με τον Κασσελάκη», υπογράμμισε τον πολιτισμικό χάσμα που τους χωρίζει.

Ο Γκλέτσος σχολίασε τη ρητορική του Κασσελάκη αναφορικά με τους «κουκουλοφόρους», εκφράζοντας την αντίθεσή του σε τέτοιες δηλώσεις και αναφερόμενος σε προσωπικές του εμπειρίες. Δηλώνοντας τη συγκεκριμένη του στάση, επισήμανε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να διατηρεί ηθικά πρότυπα.

«Δεν είναι κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που τον στηρίζουν, είναι άνθρωποι που είδαν φως και μπήκαν», τόνισε, αναφέροντας ότι οι πυρήνες του κόμματος προέρχονται κυρίως από τους Αριστερούς. Σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις που επισημαίνουν την πρωτοκαθεδρία του Κασσελάκη, ο Γκλέτσος επεσήμανε ότι οι αντίπαλοί του εναντιώνονται στην υποψηφιότητά του και ότι σε περίπτωση εκλογής του Κασσελάκη, θα συμμετάσχει σε άλλο πολιτικό σχήμα.

Ο Γκλέτσος δήλωσε θετικός για συμμετοχή σε τηλεμαχία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενός ΣΥΡΙΖΑ ισχυρού και σοβαρού, αναφέροντας ότι το παρελθόν έχει δείξει πως και άλλες πολιτικές δυνάμεις έχουν περάσει δύσκολες στιγμές. Κατέληξε με την εκτίμηση ότι η ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα ως ηγέτη θα μπορούσε να είναι ευνοϊκή για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: news.gr